jump to navigation

6. CULORILE AUREI UMANE ŞI INTERPRETAREA LOR

6. CULORILE AUREI UMANE ŞI INTERPRETAREA LOR

                                                                                                                                                                              

Daca reluam pe scurt explicarea biomagnetismului uman,putem spune ca la nivelul corpului uman creierul are rolul unei baterii electrice care este incarcata de traiectul digestiv .

Conductorii de energie electrica sunt nervii, meridianele, si canalele energetice.

Prin hrana absorbita la niveleul intestinului subtire si al colonului se introduce in organism minerale care,datorita proceselor de electroliza chimica produc curent electric in creier.

Acasta o disipeaza prin sistemul nervos pentru a realiza coordonarea tuturor functiilor organismului.  

Pentru ca energia circula prin traiecte nervoase, in jurul corpului apare si se dezvolta un camp magnetic .Daca organele implicate in acest circuit complex nu functioneaza la capacitatea lor optima,atunci potentialul electric al creierului scade cu consecinte asupra biocampului uman.(19)                                                                                                                                                                          

Datorita faptului ca la niveleul corpului fizic canalele energetice primare sunt traiectele nervoase,sanguine,coloana vertebrala si meridianele iar canalele bioenergetice subtile merg paralel,corelat si cu faptul ca magnetismul se dezvolata perpendicular pe distanta transmiterii impulsurilor energetice, impulsurile se induc si se potenteaza reciproc. Rezultatul acestei actiuni este marirea si intarirea camplului bioelectromagnetic propriu.Este absolut necesar ca acesti curenti de energie sa se afle in faza si in armonie pentru ca procesul de inductie si potentare sa poata fi mentinut.                                                                                                                                     

Intensitatea gandurilor si a sentimentelor,starea psihica si de sanatate determina marimea aurei,claritatea culorilor si uniformitatea ei. Aura umana se contracta sau se dilata in funtie si de influentele mediului ambiant.In cazurile de boala, de frica si soc emotional aura se stringe in jurul corpului si se extinde in situatii favorabile.

Ca orice fenomen care se manifesta, aura umana este supusa procesului evolutiv.Ea se formeaza in jurul fatului in viata intrauterina si culorile sale sunt stralucitoare in momentul nasterii. Ea se modifica in functie de evolutia spirituala a fiintei umane.       

In general, aura poate fi stralucitoare sau terna,mai ingusta sau mai larga,multicolora sau unicolora, perturbata sau calma, maculata sau pura.                                                                                                                                                                                  

Culorile intalnite in aura sunt culorile de baza ,primare: rosu, galben si albastru iar din combinatiile lor se obtin alte nuante spectrale numite culori secundare ; rosu+galben = portocaliu(orange); galben+albastru = verde; albastru=rosu = violet.

Culorile complementare sunt: rosu-verde; galben-violet ; albastru-portocaliu.

Culorile calde sunt rosu,portocaliu si galben.

Culorile reci sunt albastru,indigo si violet.

Culoare neutra:verde.

Diferite culori reflecta atitudini, reactii si tipuri de energie felurite. Culorile fundamentale indica fondul persoanei. Tentele de culoare pastel indica gradul de spiritualitate. Culorile din aura mai apropiate de corpul fizic reflecta, in marea lor majoritate, starea si energiile fizice iar cele exterioare reflecta energiile emotionale, mentale si spirituale. O aura este mai echilibrata cu cat culorile sunt mai clare si mai bine definite. Culorile inchise, intense si stralucitoare indica nivelele inalte de energie.

Se mai vehiculeaza ideea ca interpretarea culorilor aurei unei persoane trebuie efectuata prin prisma faptului ca aceasta este vazuta prin propria aura. S-ar putea ,daca aura proprie este predominant galbena iar a celui observat albastra de exemplu,culoarea rezultata vizibila sa fie verde iar de aici ar rezulta interpretari gresite. Adevarul este ca subconstientul propriu prelucreaza datele si face abstractie de alte influiente exterioare si preia informatia corecta.                                                                                                         

Aura isi schimba frecvent culorile cele mai apropiate de corpul fizic chiar si in cursul unei singure zile. Ea se schimba de-a lungul anilor dar poate pastra o aceeasi predominanta o viata intreaga.                                                                                      

1 Semnificatia culorilor                                                                                                                                   

In intrepretarea culorilor din aura este necesar- pe langa cunoastere – si de un indelungat antrenament si de intuitie .

Fiecare culoare are caracteristicile ei proprii insa nuantele diferite ale aceleiasi culori introduc noi valante interpretative. Un rol important il joaca forma, volumul, intenitatea si pozitionarea culorilor in campul auric.

1.Rosu

 Rosu este simbolul fundamental al vietii cu o deosebita forta de dinamizare. Este culoarea puterii,a focului si a fortei creative primare. Este culoarea care influienteaza sistemul circulator al corpului.

Rosu pur şi strălucitor încurajează, incită, dinamizează.

Roşu viu strălucitor incită la acţiune, exprimă forţa, impulsivă, dinamismul, tinereţea, sănătatea, bogăţia.

Rosu,visiniu,purpuriu,stacojiu,exprima,comptuozitatea,maiestozitatea,grandoarea si elevarea.

Rosu stralucitor exprima impetuozitatea,pasiune si trairile ardente,veselia.

Cand rosul este pal, nu luminos, persoana este nervoasa si instabila, mult prea activa. Neclaritatea culorii reflecta stimularea,inflamare sau dezechilibru. Poate reflecta deasemenea, nervozitate, temperament navalnic, agresivitate, impulsivitate sau excitare.

Rosul brun arata ca fiinta umana se confrunta cu starea de frica iar  rosul maron inchis exprima satisfactia animalica a simturilor iar rosul pamantiu arata furia sau mania.

Adolescentii au in aura mai mult roz decat rosu iar la adult aceasta nuanta releva infantilism sau insecuritate. Persoanele care au rosu in dreptul extremitatii sternului sunt bolnave de nervi.

         2.Portocaliu (orange)

Portocaliul este cea mai intensa dintre culori , este un amestec al planului fizic (rosu) cu planul mental (galben).

Este culoarea caldurii,creativitatii si emotiilor. Este culoarea cea mai des intalnita. Prezenta sa indica o tendinta spre echilibru si armonie,iubire temeinica si fidalitate.Oamenii cu o frumoasa tenta oranj in aura sunt fundamentali buni si sar in ajutorul semenilor. Este o culoare care poate reflecta deschiderea catre noi domenii subitle,energia culorii orange este o forta constructiva fundamentala care mentine corpul fizic intr-o stare buna. Aceasta sanatate si vitalitate ,confera fiintei o libertate interioara,o face sa se debaraseze de limitarile sale,sa fie mai toleranta.

Galben- portocaliu arata stapanirea de sine pe cand portocaliul brun apartine fiintelor lenese si indica rinichii bolnavi care au calculi atunci cand apar si nuante de gri.

Orange-ul cu tenta verde caracterizeaza colericii,incomozii,pe cei care discuta interminabil doar pentru placera de a discuta .Nuantele mai tulburi pot reflecta orgoliu,ambitie,mindrie,vanitate si ostentatie.Personalitatile care refuleaza,care reprima au un amestec de rou brun,verde si portocalu acoperind zonele plaxului sacral si solar care exprima de altfel si probelmele de sanatate la nivelul intestinului subtire si a celui gros.

3.Galben

Este culoarea care poate fi observata cu usurinta in aura si este culoarea activitatii mentale si a luminii solare,este datatoare de stabilitate.Galbenul este cea mai expresiva ,cea mai calda si cea mai ardenta dintre culori .

Fiinta umana care are in aura sa culoarea galben-aurie manifesta inteligenta,intuitie,iubire pura,armonie launtrica,o inalta spiritualitate.Toti sfintii au haloul aurit.

Galbenul exercita o influienta binefecatoare si stimulatoare asupar sistemului limfatic care are rolul de aparare a organismului.

Galbenul viu indica o persoana cinstita si directa in care poti avea incredere.

Nuantele pastelate ,in special cele de galben pal spre alb reflecta entuziasmul pentru ideile marete,dezvolarea spirituala si forta ideilor.

Galbenul este culoare care reporezinta o etapa de trecere in drumul progesiv de evolutie ,reperzinta puterea ideilor insotie de trezirea calitatilor de medium si clarvazator.

Nuantele mai profunde si tulburi pot arata o pesoana caraterizata de gandire si analiza excesiva cu criticism exagerat,dogmatism si sentimentul de nerecunostinta din partea celorlalti.

Un galben murdar are o persoana fricoasa,lasa iar galbenul roscat apartine celor timizi fizic si moral si cu o slabiciune spirituala,care isi schimba parerile si religia cautand mereu altele ,nu sunt perseverente.

Galbenul cu tente rosii exprima puternic complexe de inferioritate iar cand rosul predomina,peroana sufera mult.

Cand galbenul are striatii brune predominante este semanul unei maladii mentale iar peroanele cu dubla persoanalitate au jumatate de aura galben-bleu iar cealalata jumatate galben-brun sau galben-verde.

Un galben-brun releva ganduri necurate si ii caracterizeaza pe betivi,vagabonzi,ratati.

4.  Verde

Verdele este culaorea neutra ,mediatoare intre cald si rece,intens linistioare,profund umana.

Verdele reinprospateaza,regenereaza,calmeaza,racoreste si tonifica .Este invaluitor,exprima amabiliate,dragoste,bucurie si abundenta,credinta si vindecare.

Culoarea a vindecarii stimuleaza regenerarea tesuturilor afectate.Verdele stralucitor cu nuanta de albastru in spectrul auric indica puterii tamaduitatoare.

Verdele pastel(verdele crud amestecat cu alb) semnifica liniste,calm,pace interioara.

Verdele cu pete de albastru inchis arata ca persoana se afla in plin proces de evolutie la nivel intuitiv.

Verdele smarald exprima dorinta de cercetare a unei gandiri logice,clare si profunde.

Verdele insotit de un rosu frumos releva un competent chirurg.

Verdele singur,fara alte culori este prezent in aura medicilor si a persona-

lului  sanitar care sunt dotati pentru meseria lor.

Nuantele inchise sau tulburi pot reflecta nesiguranta si zgarcenie.Verdele inchis apropiat de cel al sticlei denota egoiam o intensa aviditate pentru realizari materiale,bogatie si onoruri.

Verdele cu galben-citron arata tendintele fiintei catre minciuna,siretenie si inselatorie.Escrocii au aura de un verde galbui.Dar daca verdele este bleu frumos ca cerul sau un bleu electric atunci persoana este onesta.

Cei care au verde in obraji le lipseste imaginatia,subtilitatea si nu stiu sa distinga nuantele de opinie.

Oamenii rai au aura rosie-brun-galbena cu verde murdar.

In general ,verdele cu nuantele sale binefacatoare restabileste echilibrul psihic,neutralizeza starile de nervozitate,are efecte speciale de regenerare a nervului optic.

5.Albastru

Albastru este ,dupa galben,a doua culoare care poate fi vazuta cu usurinta in aura.Este culoarea cea mai adanca,cea mai rece si cea mai pura.

Se considera adesaea ca este culoarea lumii spirituale,a iubirii pure,durabile,a afectiviatii neconditionate.Este culoarea calmului si a linistii,a reveriei.Reflecta adevar,seriozitate,talent artistic.

Albastrul are ca efect narirea capacitatii de aparare imunitara a organismului facilitand regenerarea celulara.

Prezenta albastrului in aura semnifca intuitie.

Albastrul inchis apartine persoanelor care progreseaza prin eforuri proprii.Un albastru mai inchis,sumbru apartine misionarilor cu vocatie.

Nuantele deschise de albastru arata o imaginatie activa,iar nuantele palide

sunt asociate cu dorinta dea reusi in plan social.

Albastru ultramarin dispus sub forma unei raze indica o anumita capacitate de a extarge informatii din cele mai profunde starturi ale constiintei.

Albastru ciel,in proportie semnificativa arata o excelenta stare emotionala-afectiva iar este dispusa sub forma de raze arata ca persoana in cauza invata, asimileaza aspecte esentiale pentru evolutia sa spiritualaNuantele inchise de albastru pot reflecta diferite nivele de devotare iar albastru intens poate indica cinste si discernamant,poate indica apropierea peroanei de vocatia sa. .

Nuantele tulburi de albastru pot reflecta blocarea perceptiilor,melancolie,graba si ingrijorare,dominare,teama uitare si hipersensibilitate.

6.Indigo

Este culoarea care exprima spiritualitate,elevare si o cautare asidua a adevarului absolut.Este combinarea elevata intre intuitie si spiritualitate ceea ce poate permite accesul direct la intelepciune .Este culoarea compasiunii superioare si a starii de liniste si pace inerioara, a starii de hiperluciditate si a simtului de responsabilitate.Culoarea indigo influientaeza fiinta umana,are efecte de purificare,calmare si reducere la nivelul fizic.

Persoanele care au preponderent in aura culoarea indigo manifesta atractie deosebita catre infinit,catre supranatural,manifesta dorinta de purificare,de puritate.

Uneori poate arata revolta si evadarea persoanei intr-un mediu perceput ca nefiind asa cum ar trebui sa fie si care nu o satisface.

7.Violet

Violetul este culaorea caldurii si  a permutatiilor este culoarea imbinarii mintii cu inima ,a fizicului cu spiritul.Arata o persoana activa in permanenta cautare,cumpatata,echilibrata,care reflecta in mod egal luciditate si actiune adanc gandita.

Violetul este culoarea initierii pe  calea spirituala,a activitatii spirituale,

Exprima optimism si nostalgie,atractie si detasare,indepartare si apropiere,stare de atotpotenta,omniprezenta.

Pe plan fizic indica intensificarea activitatii cardiovasculare,accelereaza respiratia,influienteaza pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.

Atributele acestei culori sunt iubirea,intelepciunea,sinceritatea deplina,

inocenta originara,puritatea ,candoarea,forta spirituala si nobletea.                                                         

Violetul lavanda (violet+alb) este caracteristica peroanelor care ghideaza indeamna spritual alte fiinte.

Nuantele pale dar clare de violet cu purpuriu pot reflecta umilinta si spiritualitate.                              

Nuantele rosiatice pot indica pasiune ori o vointa puternica sau nevoia pentru mai mult efort individual.           

 Daca apare o tenta roz ea indica un caracter urat.                                                                                     

Nuantele inchise si tulburi indica nevoia de a depasi o anumita situatie sau arata o imaginatie erotica intensa,tendinta de a fi extrem de rebdator,nevoia de simpatie sau simtamantului ca peroana in cauza nu este inteleasa.

Uneori,persoanele care au violet in aura sufera de inima sau de stomac.

8.Auriu

Auriul este culoarea care reflecta energia spirituala dinamica si puteri cosmice,cele mai inalte energii de devotiune si restaure a armoniei universale,reflecta timpul revitalizarii.

Nuantele mai tulburi indica faptul ca persoana in cauza este in plin proces de trezire a inspiratiilor inalte,ca lucreaza pentru transformarea existentei sale in aur.

9.Alb

Nefiind o culoare ci o chintesenta,o inglobare a tuturor culorilor spectrului vizibil albul reprezinta prezenta absoluta a luminii.Albul de sine statator in aura indica o stare de purificare exceptionala,o capaciate uluitoare de a transcede lumea materiala,reflecta adevar si purificare.

10.Negru

Negru nu este o culoare ci are semnificatia absentei luminii .Este culoarea

Cea mai discutabila a spectrului auric.Nu intodeauna cand apare in aura poate insemna boala,moarte sau absenta bunatatii,a frumusetii sau dezechilibru.

Negru este culoare de protectie care actioneaza ca un scut impotriva energiilor exterioare si poate reflecta o stare de autoaparare sau ca persoana are secrete sau indica iminenta unei noi intelegeri a datoriilor sau sacrificiilor .

Negru poate indica dezechilibrare pana la nivelul fizic si da indicatii precise ale zonelor afectate prin localizarea petelor in aura.

11.Gri

Culoarea gri este o culoare de initiere si poate indica trezirea unor capacitati inascute.Atunci  cand griul invadeaza o culoare indica o slabiciune de sanatate si de caracter .Benzile gri  sau puncte gri pe alte culori de deasupra unui organ arata ca acel organ este in suferinta energetica si ca se va imbolnavi in curand.

Pesoanele care au in aura gri au un comportament conformist ,conventional si complet lipsit de imaginatie.Sunt fiinte reci caracterizate de vulgaritate,meschinarie si mediocritate.

Griul simbolizeaza depresia si atentie ,este o culoare care se autointretine.

12.Maro

Este o culoare care,atunci cand apare clara,stralucitoare,ilustraza un caracter laborios si spirit de organizare,indica stabilirea de noi radacini si dorinta de implinire .Atunci cand apare deasupra capului sau in jurul picioarelor reflecta o noua crestere.

Culoarea maro poate indica lipsa de energie sau dezechilibru,iar cand apare in zonele centrilor energetici este o indicatie ca acestea trebuiesc purificate pentru ca energiile sunt blocate la acest nivel.

13.Argintiu

Atunci cand apar ca niste sclipiri sunt un semn de creativitate si fertilitate iar cand apar suprafete mai mari indica o activitate cretiva inalta sau fertilitate.Poate avea semnificatia unei imaginatii debordante,placerea de a calatori,de a visa de a contempla.

In aspectele sale negative indica tendinta catre mercantilism, dorinta de acumulari banesti.(19)

 

CAPITOLUL  2

 

STRUCTURILE PSIHOBIOLOGICE ŞI INFLUENTELE MELOTERAPIE

 

 

1.       ENERGETISMUL  MUZICII

 

 

 Energetismul tipic muzicii descinde deopotriva din zestrea sa genitiv temporala (durata sunetului), sau  edificat  temporala (cronologica),  precum  si – dedus din acestea – din potentarea unui continut temporalizat, subimpartit intr-o pluralitate de mesaje temporale. Insertia timpului in chiar substanta promovata se explica prin afinitatea absoluta dintre aparenta si esenta, dintre semnificant si semnificat, atat de caracteristica domeniului nostru.(67)

 Un pricipiu drag lui Cayce: puterea imensa a mentalului (de unde folosirea lui actuala in terapiile prin vizualizare). Energia mentala emite vibratii atat de puternice, incat sunt in stare sa actioneze asupra materiei – si, deci, asupra unui corp omenesc. Mai mult decat atat, cand aceasta energie mentala se exteriorizeaza prin vibratii de sunet si prin voce, indeosebi prin incantatii, aceste vibratii emise de vindecatori (sau, si mai bine, de un grup de vindecatori), pot sa provoace pe moment si local trecerea din starea solida in starea lichida. Logic: acest pasaj este legat de schimbarea nivelului vibrator. Cayce, ca si filipinezii, a considerat intotdeauna acest lucru posibil. Si daca este posibil ce ar impiedica un chirurg filipinez se „deschida” cu mana goala un abdomen de „gringo”, sa-i extraga linistit tumoarea si sa inchida, peste cateva minute, marginile plagii, mangaindu-le cu palma? De ce nu?(10)

 Aceasta conjunctie ce merge pana la identificare face posibila „contaminarea” temporala (de catre materie si configuratie) a fondului insusi; totodata, ea confera unicitatea sensului muzical solicitind celor integrati in procesul artistic sa intreprinda numeroase contributii de modelare si reprezentare sono-temporala.

Se stie, auzul mijloceste captarea miscarii sunetelor, totusi retentia auditiva nu depaseste citeva secunde, urechea noastra inregistrind elemente disparate ori fragmente sonore reduse ca intindere; in plus, peste ceea ce s-a stocat in memorie se suprapun intr-un flux cvasi-neintrerupt evenimente noi, care adesea estompeaza ori chiar anuleaza conturile imaginilor anterioare.(67) 

 Auzul este modalitatea specializata de receptie senzoriala la stimulii acustici, dar si proces de semnalizare si reflectare sub infatisarea senzatiilor auditive, acesta reprezinta un receptacul prin care realizam comunicarea cu exteriorul. Lucrari capitale dedicate subiectului au conciliat treptat granitele(destul de laxe desigur), dintre fiziologie (H. Helmholtz, vezi teoria rezonantei), psihologie (W. Wundt), psihofiziologie (C. Stumpf) si estetica (Th. Lipps). De la inceput trebuie subliniat ca denumirea generica de auz integreaza in cadrele sale mai multe subdiviziuni aferente si anume: auzul fizic, auzul verbal, auzul muzical, auzul interior; la rindu-i, auzul muzical se poatea imparti in melodic si armonic(anumiti cercetatori remarca si existenta unui auz polifonic), in absolut si relativ. In ceea ce priveste, suntem interesati cu deosebire spre relevarea citorva dintre dominantele auzului muzical, in speta de aspectele legate de psihologia auditiei sonore.

   Cum au demonstrat numeroase studii dedicate cunoasterii mecanismului auzului, acesta este un simt analizator, caci descompune masa sonora in componentele sale. Urechea defalcheaza informatiile auditive in sunete pure adecvindu-si disponibilitatea la fenomenul vibratoriu obiectiv, care se divide in vibratii pendulare simple. Prin contrast, starea provenita din auditie – ce oscileaza intre placere si neplacere – nu rezulta din suma impresiilor izolate, ci din felul specific de combinare a lor, configurind printr-o subtila dialectica un sentiment estetic prevalent. Daca la nivelul primar al senzatiei auditive datul sonic este scindat in partile alcatuitoare, la nivelul secund al reprezentarilor avem de-a face cu o operatie de grupare a senzatiilor. W. Wundt considera cu indreptatire ca senzatiile sonore acced in reprezentari numai daca se coreleaza intr-o consecutie presupunind „legatura in timp”, contribuind prin aceasta la optimizarea „perceptiei timpului” (Elemente de fiziologie fiziologica). Relativ la specificul reflectarii auditive, comparativ cu alte tipuri de reflectare, autorul mentionat distinge urmatoarele caracteristici ale reprezntarii fonice:

a) fundamentul bogat si omogen;

b) unitatea materialului formativ (sunete si zgomote);

c) limitarea la forma calitatilor intensive;

d) succesiunea impresiilor si analiza lor in timp;

e) organizarea fiecarui element al senzatiei  complexe intr-o serie continua;

f) intuirea timpului si a miscarii;

g) raportarea dupa afinitati si inrudiri sonore.

Activitatea auzului este fundamental conexata intelectului, lucru surprinzator probabil pentru cei inclinati sa creada ca muzica se adreseaza exclusiv sensibilitatii. Cercetarile psihologice au certificat respectiva cooperare, precum si faptul ca, pentru inlesnirea aperceptiei fonice, paralel cu implicarea profunda a ratiunii se produce se produce o concentrare a atentiei si vointei. W. Wundt defineste atentia drept „punct de claritate”, aratind ca in decursul auditiei acesta „se muta de la un sunet la altul, se restringe, se dilata, durata impresiei creste, iar numarul  tonurilor succeptibile de a fi percepute simultan si distinct se mareste”. Atentia si vointa atrag in prelungirea lor adaptarea la impresiile sonore, intensificarea simtului auditiv, cresterea acuitatii sale (Fehner a demonstrat cresterea tensiunii in ureche in momentul auditiei). Dar concentrarea energiilor ascultatorului se canalizeaza in special in zona reprezentarii senzatiilor, prin intermediul asociatiilor, produse succesiv si concomitent si efectuate prin analogie, prin contrast, prin coexistenta si succedarea in timp si spatiu.

   In principiu, reprezentarile sonore – esalonate pe mai multe nivele de limpiditate si fidelitate – imbraca fie o forma concreata de exprimare, atunci cind reproduc in constiinta relatiile de inaltime, de ritm, timbrale dintre sunete, fie una abstracta, atunci cind mai ales frecventele sunt imprecizabile. B. Teplov pune in corelatie reprezentarea abstracta cu auzul interior, opunind ca ar fi o etapa inferioara pe scara evolutiei acestuia din urma. Totusi trebuie sa observam ca particularitatile reproducerilor auditive se calchiaza pe specificul activitatii muzicale in perimetrul careia apar.

   Facem citeva precizari: reprezentarea muzicii se realizeaza prin sunete si nu prin „uneltele vorbirii” (Tudor Arghezi). In plus, in afra de reprezentarile sonore, arta noastra pune – prin cuprinsul sau – la dispozitia ascultatorului expresia(ce poseda in sine valori evocatoare), precum si o abundenta de sensuri. Referitor la reprezentarile pur fonice, B. Teplov le grupeaza in doua categorii si anume:

a) imitatia prin sunete, sau altfel spus, intonarea realitatii sonice in interioritatea subiectului;

b) reprezentarea unor forme in miscare ( viteza de inaintare a fluxului, continuitatea, discontinuitatea, uniformitatea sau nonuniformitatea curgerii, accelerarea sau incetinirea acesteia si asa mai departe), sau aspecte legate de dinamica fenomenului soni c(accentuat, neaccentuat, crescendo, descrescendo etc.). Acelasi autor arata in Psihologia aptitudinilor muzicale ca „intre reprezentarea pe de-o parte, semnificatie si expresie pe de alta parte, exista deosebiri. Reprezentarea seamana in mod obligatoriu cu obiectul reprezentat, pe cind semnificatia si expresia exterioara ne seamana cu realitatea exprimata”, chiar daca porneste de la aceasta – completam noi.

   Ca atare, extensiile conceptuale nu sunt reprezentari explicit si nemijlocit muzicale, ci proiectiile in constiinta ale semnificatiilor promovate de opus si realizate de meloman conform dotarii sale intelectuale si sensibile. (67)

De la inceput trebuie subliniat ca denumirea generica de auz integreaza in cadrele sale mai multe subdiviziuni aferente si anume: auzul fizic, auzul verbal, auzul muzical, auzul interior; la rindu-i, auzul muzical se poatea imparti in melodic si armonic (anumiti cercetatori remarca si existenta unui auz polifonic), in absolut si relativ. In ceea ce priveste, suntem interesati cu deosebire spre relevarea citorva dintre dominantele auzului muzical, in speta de aspectele legate de psihologia auditiei sonore.

 Undele sonore colectate de pavilionul urechii, patrund in canalul auditiv si ajung la membrana timpanica. Aceasta membrana incepe sa vibreze, iar vibratiile ei sunt transmise oscioarelor (ciocanul, nicovala, scarita), care sunt un fel de parghii ce amplifica vibratia si o transmit lichidelor care umplu cavitatile urechii interne.

Sunetele prin vibratiile lor duc la modificarile de presiune in lichidul perilimfic al canalelor vestibular si timpanic pun in miscare membrana bazilara, iar aceasta miscare stimuleaza celulele senzitive ale organului Corti. Acestea transmit excitatia care a fost initiata la fibrele nervoase cu care sunt conectate, iar prin ramura cohleara a nervului acustico-vestibular excitatia este dusa la talamus si de aici in regiunea temporala a scoartei cerebrale.                       

In analiza senzatiilor auditive trebuie luat in considerare specificul structural al stimulilor;

Natura substantial-energetica a sursei, dupa care delimitam;

·        stimuli sonori generati de surse naturale ;

·        stimuli sonori artificiali;

·        stimuli sonori verbali;

Raportul dintre timpul ciclic al frecvetei fundamentale si timpul ciclic al frecventelor suprapuse (armonicilor), dupa care obtinem doua clase de sunete:

1.       sunete muzicale (oscilatii periodice);

2.       zgomote (oscilatii aperiodice);

3.       frecventa, dupa care se delimiteza:

– sunete de frecventa joasa (16-300 c/s);

– sunete de frecventa medie (500-3.500 c/s);

– sunete de frecventa inalta (peste 5000 c/s);

4.       intensitatea, dupa care delimitam:

– sunete puternice;

– sunete moderate;

– sunete slabe;

Gradul de complexitate, dat, pe de o parte, de numarul vibratiilor suplimentare ce intra in structura unui sunet individual, iar pe de alta parte, de numarul sunetelor ce intra intr-o stimulare concreta; dupa acest criteriu vom avea:

·        stimuli acustici simpli;

·        stimuli acustici complexi.

Calitatile lor modale sunt determinate si corespund diferitelor propietati ale vibratiilor acustice: amplitudinea, frecventa, forma. Astfel, orice senzatie auditiva va pune in evidenta trei calitati fundamentale: taria, inaltimea si timbrul.

In urma actiunilor sunetelor se pot identifica efectele psihofiziologice ce sunt efectele unor modificari la nivelul dispozitiei afective, echilibrului functional intern. Dupa natura lor, aceste efecte le putem imparti in trei grupe vegetative,  bioelectrice si psihice.

1.        Vegetative: modificari ale pulsului, ale sistemului respirator, ale diametrului vaselor sanguine, ritmului arderilor in organism, modificari ale concentratiei sucurilor gastrice, variatii ale ritmului de activitate a glandelor endocrine.

2.        Bioelectrice si psihice: variatii ale ritmului de desfasurare a proceselor mentale, ale nivelului de concentrare a atentiei, reactii si trairi emotionale.

Dimensiunile nemijlocit implicate in generarea unor astfel de efecte sunt intensitatea, inaltimea, durata, periodicitatea-aperiodicitatea (sunete propiu-zise sau zgomote), variata ritmica (sunete egale si monotone-sunete ritmate).

Dupa semn, efectele mentionate sunt:

pozitive, contribuind la facilitarea, potentarea si optimizarea desfasurarii proceselor fiziologice in organism, la mentinerea si imbogatirea tonusului si echilibrului psihic, la relaxarea si atenuarea unor focare tensionale (stari de suparare, de depresie), la stimularea asociatie de idei, a fluxului imaginative, a capacitatii generale de lucru, la inlaturarea insomniilor si la facilitatea instalarii somnului dupa oboseala cumulata:

negative; generand dereglari in plan fiziologic si neuropshic, care pot depasi pragurile de toleranta ale organismului (vertije, greturi, dareri de cap, neuroastenie, scaderea libidoului, scaderea nivelui sensibilitatii), stimuli auditivi devenind, in anumite situatii, unii dintre cei mai puternici stresori fizici.

Daca ne referim la sfera afectiva, se poate observa ca registrul reactiilor si trairilor determinate de actiunea sunetelor este incomparabil mai bogat si mai intens decat cel determinat de actiunea stimulilor luminosi, fie ei si cromatici.(30)

Urechea – reprezentata sumar – este un element „vital” pentru interpreti, dar joaca un rol foarte important si pentru melomani, in special datorita particularitilor favorizate pentru aprecierea inaltimii unui sunet, recunoasterea notelor (legata de structura membranei bazilare ale carei fibre vibreaza sincron cu sunetele muzicii). De asemenea, urechea reprezinta si unul dintre punctele de impact somativ negativ al muzicii, in cazul hipoacuziei aparute la tinerii care asculta muzica foarte bogata in decibeli.

 

Reclame

Comentarii»

1. Stefania - Iunie 14, 2009

„Se mai vehiculeaza ideea ca interpretarea culorilor aurei unei persoane trebuie efectuata prin prisma faptului ca aceasta este vazuta prin propria aura. ”

deci interpretarile cu gradul cel mai mare de acuratete sunt date de cei cu aura alba

mariananu - Iunie 16, 2009

Buna Stefania,
Interpretarile sunt cele mai bune date de cei care au capacitatea de a vedea aura, eventual aparate care citesc aura. Nu de culoarea aurei persoanei care se uita si de obiectivitatea acesteia, intr-o aura sunt mai multe culori, cel care are numai alb are deficit pe anumite chakre, fiecare chakra are un corespondent de culoare. Depinde unde este pozitionata culoarea alba.
Ma refer la culorile aurei ci nu la corpul de lumina al fiecarui om care este cu totul alceva.

2. huitaha - Ianuarie 3, 2010

aura e dor o festa pe care ti-o joaca ochii…pe fond alb sau negru…va las pe voi sa alegeti…depinde de starea ta de oboseala,gradul de iluminare a incaperii etc…corp de lumina? what???…get a job!!…poate-mi explica cineva si mie de ce daca doua persoane o privesc pe a treia,fiecare vede alte culori?…pt. ca intervine propriai aura?…atunci pe ce baza s-a facut un tabel cu semnificatia culorilor aurei daca fiecare individ vede in felul lui?…nici nu stiu de ce am pierdut un minut din viata sa scriu mesajul…va las in lumea voastra

alexei - Iunie 12, 2016

da poate-mi explici si mie de ce vad aure de dimensiuni diferite (10cm/40-50cm) la doua persoane alaturate in acelasi cadru si de ce imi ies niste gheare lungi, drepte si negre/gri din degete cand ma uit la maini pe intuneric si de ce persoanele pe care port pica o patesc destul de rau iar cele la care tin impartasesc ganduri la distanta? bineinteles ca nu credeam in chestiunile astea mai ales fiind om de stiinta cu o minte tehnica. cu timpul am inceput sa observ involuntar detalii fizice pe care nu le intelegeam inainte sau nu le observam (sunt o fire puternic analitica).

MARIA NANU - August 1, 2016

Buna ziua,
Fiindca aveti o gandire analitica care ingradeste intuitia si empatia cu alte tipuri de gandire. Prin aceste viziuni s-a permis o evadare si relaxare a efortului depus permanent fara ca sa oferiti o perioada de refacere a energiei consumate.

3. mircea - Ianuarie 5, 2010

Buna. Incerc de foarta multa vreme sa vad campurile energetice si m-ar ajuta enorm in terapie daca as putea sa le percep. A-ti putea sa imi dati niste sfaturi in aceasta privinta?

4. tatiana - Martie 28, 2010

salut,as vrea sa stiu cit de sigure sunt aparatele PHOTOAURA ?
si daca corecta informatia pe care o da
‘mersi’

mariananu - Martie 30, 2010

Informatia pe care o da cred ca variaza in functie de gradul de fiabilitate a aparatelor, unele sunt mai performante , altele mai putin. Nu pot sa-ti raspund, nu cunosc informatiile tehnice.

5. mili tm - Noiembrie 20, 2010

Pot vede doar culoarea galbena
si mie frica de ce vad si am simtit ca am cancer dar am scapat de el prin ajutorul bucuriei de sine si i-mi venea sa rad asa sufleteste

Andrei - Mai 8, 2014

Ai o problema grava…Iti lipseste simtul realitatii

6. mili tm - Noiembrie 20, 2010

Si am trecut prin multe etape de groaza incepusem sa uit multe cuvinte si am vb cu o femeie ce pot discuta chesti mai speciale cum ar fie „Astea”
si mi-a zis ca am un noroc si mis foarte pazist de ingeri ,si am simtit cu adevarat cine sunt si ce caut pe aceasta lume dar inca mi-e frica de ce vad in jurul meu dar o iau ca si o gradina frumoasa
Mi-am vazut pana si mie aura aia galbena si am vazuto mare ,groasa ,si foarte puternica
Si mi-sa dezvoltat simnturile simnt pe un om cand ma minte si parca uneori stau bocat si nu pot sa gandesc nimica si nu stau atent la ceva orce anume ma apuca cate”o data am eumoti aacuma cand scriu dar sper sa nu va uimit ca daca vrei cu adevarat sa traiesti poti so faci si sa nu fi halos ETc am 17 ani Va rog sa nu ma credeti si mai ales pentru cine nu ma intelege MULTUMESC !

7. mili tm - Noiembrie 20, 2010

Si mai am ceva de spus
Cine trece prin etape dinastea sa nu se sperie chiar daca o sa fie asa asta este Crezi in dumnezeul tau nu te lasa dus de cei din jur fa numai bine si vei primi numai bine vei simnti bucuria sufletului si caldura interiorul inimi asta de pinde de binele provocat de tine eu am vrut sa traiesc doar sa vad de unde vin si ce caut pe acest pamant cand am aflat mam ingrozit dar mi-este mai bine am emoti si sunt sigur ca nu o sa ma credeti dar imi place sa spon numai adevar si ce am simtit chiar daca nu imi place MASMEDia
Vreau sa va spun ca la inceput am fost la un grup de pocaiti mam simtit bine dar ,dupa am devenit ATEU nu mai stiam ce sa mai cred si in ce sa mai cred si am ales credinta sufletului mue si vreau sa va spun ca am o bucurie sufleteasca bine intuita

mariananu - Noiembrie 21, 2010

Poate in timp o sa vezi si celelalte culorii, exerseaza.

8. Roamania - Noiembrie 20, 2010

Eream sigur ca il stergeti !!
Nu va place sa va cultivati cu alte ideii,numai ale voastre

9. Unul din voi ! - Decembrie 9, 2010

Salut baieti !
Interesanta descriere a culorilor aurelor, pare logica, credibila,doar ca eu din pacate nu prea reushesc sa vad aceste aure, presupun ca din cauza ca nu meditez destul.
Fratilor, am serios nevoie de ajutor, de adevar.
Trec prin niste schimbari de aproximativ un an de zile, dar deabia acum cateva zile mi-a venit ideea sa caut si pe net ceva.
Si dupa documentandu-ma mai mult, am ajuns la „posibila concluzie ” ca sunt un copil indigo (cei care cunosc, stiu despre ce e vorba)…dar aprofundand, am citit si despre cristalini (copii cristal )…si vreau sa va spun ca aproape tot ce am citit acolo, „sintomele” sa spun asa, nu prin toate, dar prin majoritatea am trecut si eu.
Si faza e ca nu-mi dau seama ce sunt, indigo sau cristalin 😐
Da, am puteri, doar ca nu prea stiu sa le controlez, cert e ca imi vin negreshit atunci cand chiar am nevoie de ele.
Daca este cineva cu adevarat cunoscator in asa ceva,cineva care a trecut/trece prinn astea ash vrea sa vorbesc cu el.
Nu spun ca am nevoie de ajutor, ca ar suna ca o plangere, dar nici ca nu am ca ash fi orgolios/incapatanat.
Deci yoo_jossh ID de YM.
Va multumesc, si astept (rabdarea e totul).
Bafta fratilor,
Si am un mesaj pentru huitaha :
-omule, ai nishte conceptii fixe si depasite deja, incearca sa deschizi ochii sa vezi dincolo de lucruri
-da, ai dreptate „cauta-ti un loc de munca”, da, avem toti nevoie si de loc de munca, dar nu te-ai gandit la ceva : noi,sa inteleg ca tu nu, poate putem face mai multe lucruri deodata…care ar fi problema, ca nu te inteleg frate 😉
si daca erai atat de tare-n clantza, puteai macar sa-ti lasi adevaratul nume.
Oricum, ne cerem scuze pentru tot minutul ce ti l-am furat, siti doresc multa sanatate, fericire si bani ( ca tot veni vorba de servici)
Salutari baieti !

10. Laurentiu - Februarie 17, 2011

Imi vad aura galben lucios si cateva stelute apar si dispar!… Uneori deasupra capului vad o forma de minge ovala taiata in partea de jos ca fiind un aldoilea cap-o prelungire a celui fizic.Uneori apare si in partile laterale.Alteori asemeni unei coloane care se pierde in sus.In restul zilei niste stelute albastre-violet, apar si dispar in coada ochiului,sau in plan frontal. Vreau o parere sincera, competenta sau un sfat de calitate. Multumesc si va doresc Pace,Lumina si Echilibru!

mariananu - Martie 15, 2011

Buna Laurentiu,

Pe parcursul zilei esti influentat de mediul exterior si din aceasta cauza vezi diferit.Coloana ce se pierde in abis este o cale pe care poti sa urci si sa cunosti mai multe , urca pe aceasta coloana cind te simti in stare, o sa descoperi o multitudine de noi stari. Succes.

11. Iulia - Mai 13, 2011

Buna,
Eu in ultima saptamana am simtit din ce in ce mai mult chestia asta.Am aprofundat-o ieri,cand am simtit ca am aura violet.Azi de dimineata am avut-o alba si pe parcursul zilei albastra.Cum se schimba ea de fapt? Si imprejurul carui context?e legata de starile celor din jurul meu

MARIA NANU - Mai 14, 2011

In functie de starea ta si a celor din jur, depinde de context.

12. violeta - Iulie 29, 2011

Va rog frumos daca stie cineva sa imi spuna ce inseamna cand pe aura in dreptul capului e o pata alba ca un norisor. Mi-am vazut aura cu ajutorul unui aparat Va multumesc

13. ela - Octombrie 13, 2011

Mi s-a intamplat de doua ori sa vad o aura. O data eram in autobuz si am vazut aura cuiva care era pe bicicleta dar am pus asta pe seama geamului din autobuz si a luminii; n-am crezut. A doua oara mi-am vazut conturul alb pe-o parte, cea dreapta, de la umar pana la sold ca fiind alb, de o grosime considerabila si nu era dens ci ca lumina unei lumanari. M-am speriat, recunosc. De atunci nu am mai avut aceste situatii insa am avut la viata mea tot felul de vise-premonitii care s-au transpus si in realitate iar unul dintre ele mi-a salvat viata. As fi foarte curioasa sa aflu ce este in neregula cu mine…marturisesc ca sunt sanatoasa mintal, ca iau deciziile cele mai bune cand sunt supusa la stres, ca niciodata intuitia nu m-a inselat, ca nu sunt o persoana rea, dimpotriva. Si totusi ceva este. Sunt si foarte norocoasa. Se zice ca persoanele cu noroc proverbial sunt aparate de spirite, sau indrumate. Iar cand se schimba ceva in viata mea, visez cutremur si simt ca este fantastic de real. Sunt curioasa de aura mea, de culoare.

MARIA NANU - Octombrie 21, 2011

Nu este problema la nivel psihic, pur si simplu unii oameni au aceste abilitati, accepta si lucreaza cu ele.
Cutremur , sunteti avertizat de schimbarile bruste, care va pot da viata peste cap, uneori cutremurul poate arata o schimbare a caracterului.

14. Gabriel - Noiembrie 1, 2011

Dna Maria Nanu, Am aura violet. fara nici un defect. si nici o particularitate de lumini sau nuante. ce inseamna?

15. nutzy_36 - Februarie 14, 2012

buna seara . sunt chiar surprinsa de faptul k vad asa intr -o fractiune de secunda un fel de fragment de aura spun eu dar nu deasupra capului , ci chiar ceva care inconjoara corpul uman . mi sa intamplat sa vad la doua chiar trei persoane si la mine . nushtiu dak ma m exprimat corect prin cuv. aura dar, ceia ce stiu este k nu tine mult, vad si trece repede . ce sa fie oare? va multumesc!

MARIA NANU - Februarie 29, 2012

Din descriere poate fi aura, poti exersa eventual ca sa vezi o perioada mai lunga
prin autosugestie.Succes.

16. denisa - Mai 7, 2012

Ajutorr!!astazi cand m.am ridicat din pat m.am indreptat spre un sifonier sa imi iau haine cand am deschis usa mi.au aparut in jurul meu niste luminite ca de cristal foarte stralucitoare erau multe dar nu in toata camera doar in jurul meu si se ridicau in sus..iar mai inainte acum un an mi.au aparut pe degete.ce se intampla<'''????:((

MARIA NANU - Mai 12, 2012

Cauzele pot fi multiple: un cimp protector pentru urmatoarea perioada din viata, pot fi energii ale unor etintati cosmice, rezidurii energetice ale unor spirite care au locuit in aceea casa, o cadere a vitalitatii dvs. ,un mod prin care psihicul se apara de un stress foarte puternic, o oscilatie foarte mare a tensiunii arteriale.
Sa nu va fie frica de acest gen de manifestari fiindca din ce a fost descris nu au avut o manifestare violenta doar au vrut ca sa vedeti ca ele sunt acolo. Daca mai apar va rog ca sa imi comunicati pentru a le determina sa plece printr-o sesiune samanica.

17. denisa - Mai 12, 2012

va multumesc ff mult pentru raspuns…cum as putea sa scap de ele?’ pt ca nu e deloc placut…

MARIA NANU - Mai 22, 2012

Este o problema la nivel de urgenta spirituala un proces de dezvoltare la nivel spiritual. Putem vorbi prin mail, sunt secrete la nivel profesional.

18. denisa - Mai 22, 2012

denisa.1993@yahoo.com vreau sa vorbim sau sa va sun….

19. Ioana - August 6, 2012

În urma unei consultatii a unei persoane care are capacitatea de a vedea aura, mi s-a spus ca as avea aura blocata. As vrea sa o deblochez, dar nu stiu cum. Ma puteti ajuta?

MARIA NANU - August 14, 2012

Persoana respectiva trebuia normal sa-ti spuna ce parti sunt blocate. Nu ai cum sa debloblochezi ce nu sti.
Total daca nu se vede aura inseamna ca ai boli fizice grave ( nu stiu de ce boli suferiti), exista un dezechilibru la nivel energetic intre fizic, psihic, spiritual. Fa tot posibilul si micsoreaza influenta bolile fizice, pe urma atenueaza eventual(??) problemele la nivel afectiv.

20. yu6ty5 - Septembrie 15, 2012

Buna ! Am reusit de 2 ori sa vad o culoare, de fiecare data noaptea, asta presupun fiindca gandurile si emotiile mele sunt mai puternice noaptea inainte sa dorm, ma gandesc la toate si imi vin in minte toate, in prima noapte, ff agitata, am deschis ochii si am ramas uimita cand am vazut ianintea ochilor, brusc culoarea indigo, un indigio pur si puternic, f clar. Na-m mai vazut alte culori in acea noapte, abia intr-o alta noapte m-am trezit din nou cu indigo, era la fel de puternic si clar, doamne, dar nu era asa mare ca spatiu, sa zic asa. Am resuit sa vad cumva un fel de verde, desi nu sunt deloc sigura ca era verde, era neclar, eu banuiesc ca era o nuanta de verde. Sunt sigura ca o sa mai pot vedea indigo-ul..

21. adriana r. - Ianuarie 9, 2013

In ultimii 2 3 ani cand inchid ochii vad culoarea violet cu un verde foarte deschis si stralucitor.Seara cand inchid ochii parca vad stelele..uneori vad mai multe culori parca danseaza un amestec de nici nu stiu ce culoare sa zic ca am vazut..De ce uneori cad culori si cand privesc in jur in camera,iar cand inchid ochii o vad mai bine..ca si cum ochii imi sunt invadati de culori..pe langa culori cand privesc in jur mai vad si luminite,stelute mici si foarte sclipitoare,uneori sunt alb argintiu si alteori sunt albastru inchis dar foarte sclipitor..daca imi poate expica cineva de ce vad asta..Multumesc.

MARIA NANU - Ianuarie 24, 2013

Sunt putine date relatate. Cauze pot fi multliple: poti sa ai disfuntie la nivel neuonal ocular; poate lucrezi mult la calculator,cu ecrane tv.,ceva ce suprasolicita ochii iar cind te relaxezi apar culorile;poate fi o oboseala cronica, nu dormi suficient. Fa un control oftamologic si dupa aceea mai vorbim.

22. G - Aprilie 5, 2013

Buna seara !

Pot vedea aura oamenilor insa nu pot distinge nicio culoare. De obicei este transparenta. Ce as putea sa fac sa-mi dezvolt aceasta abilitate ? Imi puteti propune anumite exercitii ?

23. Iorga Dumitru - Iunie 20, 2013

OFER INTERPRETARE SI POZA CU AURA UMANA PERSONALA DUPA FOTOGRAFIE
TEL 0736200415

24. marian - Iulie 20, 2013

se intimpla foarte rar dar pot intra pe fregvente radio si pot asculta anumite posturi pt cateva momente.

MARIA NANU - August 2, 2013

Incercati si dezvoltativa transmiterea telepatica cu persoanele care sunt de acord sa lucreze cu dvs.

25. Andreea - Iulie 29, 2013

Buna ziua!

Am momente cand sunt tensionata, sa vad rosu inchis, sclipitor, perturbant (cand clipesc) si asta numai in situatiile cand sunt cu prietenul meu si suntem amandoi tensionati sau purtam discutii aprinse. Precizez ca asta mi se intampla numai seara sau noaptea. Sunt foarte curioasa, este vorba despre aura unuia dintre noi?

MARIA NANU - August 2, 2013

Nu este vorba de aura si propriuzis este starea la nivel energetic din jurul vostru.

26. Maria - August 24, 2013

Sunt lucruri mult mai importante pt noi decat vederea aurei, sunt multi oameni care inteleg gresit lucrurile astea si tendinta e de a crede lucruri gresite si de a deforma puternic imaginea adevarului, a realitatii Ne invartim in jurul cozii orbiti si ametiti de nu mai stim de capul nostru. Eu am vazut ceva din aura fara sa incerc ceva in acest sens, pur si simplu, eu am o oglinda mare in balcon in fata unei mese si de fiecare data cand stau acolo sa mananc cate ceva sau sa citesc etc. uitandu-ma din cand in cand in oglinda observ de multe ori in dreapta mea o dunga luminoasa de culoare albastra, insa o vad doar daca ma uit cu priviea periferica, indata ce imi mut privirea spre ea dispare. Am mai observat de multe ori desupra capului meu niste sclipiri de culoare violet. Sunt anumite nopti cand dupa ce ma pun sa ma culc incep sa vad in jurul meu lumini de culoare verde si mov, ma simt putin coplesita, dar linistita. Eu in general, nu le prea bag in seama, m-am obisnuit cu toate si cred in continuare ca sunt lucruri de 100 de ori mai importante decat vizualizarea aurei si chestiile astea cu doua intelesuri, de fapt. Si sa nu uitam ca traim si intr-un secol unde inselaciunile de ordin spiritual-diavolesti sunt atat de multe si de inteligent construite si voalate , Am vazut si eu destule si doar datorita Tatalui nostru din Cer am reusit sa scap de toate inselaciunile.

27. madalina - August 28, 2013

buna, cum pot afla ce aura am? mi-a spus cineva ca am aura verde si vreau sa ma conving, multumesc

MARIA NANU - August 30, 2013

facebook.com/iorga.dumitru x
dumitru.iorga@gmail.com
212.146.72.26

MARIA NANU - Decembrie 29, 2013

Buna ziua,
Incearca la aceasta persoana poate afli raspunsul dorit. OFER INTERPRETARE SI POZA CU AURA UMANA PERSONALA DUPA FOTOGRAFIE
TEL 0736200415

28. Miruna - Decembrie 1, 2013

Buna, de ceva timp vad deasupra omenilor un fel de abur, rar disting culori, cum as putea sa imi dezvolt abilitatiile?

MARIA NANU - Decembrie 29, 2013

Depinde cat de mult iti doresti acest lucru, vei gasi singura calea , nu este un program de dezvoltare, ci fiecare in functie de abilitati se autodezvolta. Ceva din interiorul tau te opreste, poate frica de acceptarea ori ne-acceptarea celor din jur.

29. Bogdan74 - Decembrie 6, 2013

Buna ziua,
De curind, fiica mea in virsta de 13 ani, ne-a marturisit ca vede aurele oamenilor. Acest lucru ne-a dat peste cap in prima faza. A descris fenomenul ca lumini de la nuante diferite de la alb pina la toate tonurile de galben inclusiv auriu ce se evidentiaza in jurul capului. Aceste lumini ce variaza ca intensitate si culoare, forma si stralucire de la un individ la altul sau la acelasi individ in functie de starea de spirit. La majoritatea oamenilor vede ceea ce a numit „cioburi de lumina galbena”. La foarte putini, galben cu pete cenusii bizare care ii dau o stare de neliniste. Cind ne-a povestit a incercat chiar sa interpreteze aurele desi nu era sigura mai de nimic din ce i se intimpla. Chestia asta i a aparut de maxim un an, dar si in copilarie a avut diverse experiente extrasenzoriale pe care nu stia cum sa le numeasca.
Am inceput sa citesc pe net despre aceste fenomene dar ma intereseaza in mod deosebit parea dvs. Astept cu mare interes punctul dvs. de vedere fata de cele povestite. Este sinestezica sau are capacitati extrasenzoriale?
Pentru mai multe amanunte va las e-mail-ul meu: bogdanf_0500@yahoo.com

MARIA NANU - Decembrie 29, 2013

Buna ziua,
Sunt capacitati pe care cei care incep faza de pupertate o au, nu este nimic rau. Denota o deschidere spre activitatile extrasenzoriale, nu incercati ca sa opriti aceste abilitati, fiindca ele se estompeaza daca nu mai lucreaza cu ele, iar dupa adolescenta sa-r putea sa dispara de la sine, depinde de cat de mult doreste ca sa isi pastreze aceste conexiuni. Sa lucreze cu ele atat timp cat ii ofera o stare de confort, in momentul in care simte starea de neliniste ar fi indicat sa se opreasca, pentru ca persoanele respective au disfunctii la nivel energetic si pot fi vampiri energetici.

30. carmen - Martie 24, 2014

INTERESANTE ARTICOLE SI SPER CA IN VIITOR SA FIE MULT MAI MULT ABORDAT ACEST SUBIECT !

MARIA NANU - Aprilie 26, 2014

Va multumesc.

31. Andrei - Mai 8, 2014

M-am tot uitati prin comentarii , articolul da e interesant dar sa fim seriosi acum , vad aure , vad culori.. mi-e greu sa cred si in al doilea rand nu ca as avea ceva cu religia dar dupa cum am vazut la unul din comentarii vreau sa subliniez ca Dumnezeu nu te ajuta cu nimic , tu doar iti pui speranta in ceva ce nu te poate ajuta in nici-un fel , cei care „cred” isi induc starea de siguranta doar pentru simplu fapt ca ei „cred” in Dumnezeu si el ii „vegheaza” serios , treziti-va la realitate .

MARIA NANU - Mai 17, 2014

Nu poti nega ca unele persoane au nevoie de o credinta pentru a evolua. Religia este o forma de credinta din care poti sa culegi la nivel de informatie ce este util pentru supravietuirea fiecaruia, deciziile nu le dau continutul cartilor de religie ci capacitatiile noastre de a prelucra informatiile si intelegere din respectivele carti si dorintele spre stari de evolutie si de confort intelectual si spiritual.

32. SILVIA ELENA - Iulie 1, 2014

aseara am avut o insomnie ,peste 5 minute patura mea era deranjata iar eu am vrut sa o intorc, imediat dupa aceea o lumina albastra inchisa si deschisa +violet m-ia aparut in fata la ora 5 dimineata si 11 minute am vazut ca o umbra ciudata statea in dreptul tocului usii era neagra si inalta care a disparut imediat cand m-ia sunat ceasul

MARIA NANU - Iulie 27, 2014

Buna ziua,
Exista diverse forme de energie care se manifesta pe langa noi, prezenta lor apare destul de rar in viata unui om ori niciodata.
Umbra ciudata din dreptul tocului usi poate reprezenta o urma energetica a unei persoane care a murit si cateodata este ocrotitoare, te anunta de anumite evenimente negative care vor fi, iti arata si ca poti depasi situatiile respective. In alte cazuri pot fi forme de energii trimise special de cineva pentru ca sa iti scada increderea in tine. Culoarea neagra pe care inconstientul o traduce si prin diferite evenimente pe care lea-ti trait, ( pot fi pozitive ori negative) in funtie de starile afective traite de dvs. Culoarea neagra in diferite culturi are conotatii complet diferite. Va rog sa analizati ce conotatie are culoarea neagra asupra dvs. astfel facand inerpretarea cat mai exacta in funtie de efectul culori asupra starile afective.

33. amika - Decembrie 28, 2014

Am avut de curand un musafir,un vechi prieten care intre timp s-a schimbat foarte mult din pct de vedere comportamental,pretinzand ca de vreun an s-a spiritualizat foarte mult…De altfel,nu mai bea alcool,mananca foarte putin si numai anumite lucruri,pe baza de sucuri de fructe,carne tocata si preparata cu nu stiu ce sucuri de rosii,etc…Vorbea numai de istorie,religie,si multe lucruri de genul,pe care mi-am dat seama ca nu le stapanea ci erau numai spoiala sau auzite de la altii… Si in timp ce vorbea si tot debita verzi si uscate,i-am vazut aura de-asupra capului si era neagra,ceea ce m-a inspaimantat…In aceasta aura neagra si extrem de densa si intunecata,se vedea si o portiune aurie care aparea si disparea….Mi-s-a parut ca degaja foarte muta rautate,o ura si o lehamite fata de oameni in general,el inainte fiind un tip foarte vesel si haios,adorat de anturaj tocmai pt aceasta trasatura a caracterului lui…Mi-a mai spus ca el adora Raul,ca il intelege si alte baliverne,in fine…Foarte acid si caustic,foarte sever in a-mi „amenda” orice a crezut ca nu e in ordine in aspectul meu si al baietelului meu,in comportamneul nostru si a-mi crea astfel o stare de disconfort…Am ramas cu o stare proasta dupa ce a plecat si nu-i mai doresc sa am de-a face cu acest „personaj”…Imi puteti spune ceva despre aceasta aura neagra a lui care ii incadra capul si ii schimonosea infatisarea si chiar expresia fetei…?!Multumesc

MARIA NANU - Februarie 13, 2015

Buna Ziua,
Aura neagra in general arata boli la nivelul emisferelor cerebrale ori tulburari psihologice .
Ar fi indicat sa evitati contactul cu aceasta persoana pentru ca are tulburare depresiva si obsesiva.

camelia - Iunie 10, 2015

Buna seara doamna Maria.Am citit comentariile de aici si am observat comentariul dumneavoastra legat de acea urgenta spirituala.Traiesc o poveste SF de 3 ani…cred ca este o entitate care sta 24 din 24:cu mine…Se poate sa imi dați adresa de mail va rog ! Sau poate ma puteti contacta dumneavoastra pe adresa de mail,completată.Am cam ajuns la capatul puterilor ca sa zic asa 🙂 Mulțumesc! Camelia

MARIA NANU - Septembrie 28, 2015

Buna ziua,
grif.karina@gmail.com

34. MARIA NANU - Septembrie 28, 2015

Buna ziua,
Sunt aparate de bioenergie care vad aura, ori la un clarvazator.

35. Francisca - Februarie 23, 2016

buna, reusesc uneori sa vad aure dar nu asta e neclaritatea mea. uneori,cand e lumina, de exemplu intr o sala de clasa alba, vad niste lumini. nu stiu daca sunt iluzii sau chiar le vad. acele lumini sunt pe diferite obiecte, intr o parte a marginii obiectului e portocaliu iar in cealalta albastru,mi se intampla si la persoane. nu stiu de la ce provine lumina, sunt umbre sau ce? pur si simplu n am gasit o explicatie . luminile astea doua sunt intense.

MARIA NANU - August 1, 2016

Buna ziua,
Va rog sa indetificati semnificatiile la nivel de simbol ale obiectelor si persoanelor sa-r putea sa fie simple sinergii transmise de psihic prin aceste vizualizari.,

36. Huiet Bogdan - Martie 3, 2016

Buna Mariana,

Eu fac meditatie de la varsta de 13-14 ani. De mic imi doream si credeam ca toate aceste „supranaturale” sunt in fiecare din noi, iar acestea pot fi dezvoltate prin disciplina si un stil de viata echilibrat, atat fisic cat si spiritual. Dupa multe, multe ore de meditatii (in care, aproape de fiecare data adormeam), am citit ca, fiecare din noi este guvernat de un semn, semn care te auta in meditatie. La un moment dat, facand meditatie pentru a descoperii acest simbol, mi-a aparut steaua lui David (sau pentagrama), sub forma unui nor (asemeni unui nor de fum gri spre alb) care venea spre mine si s-a disipat pe frunte. Din toate informatiile pe care le-am obtinut pana in prezent, nu am reusit sa aflu cu exactitate semnificatia reala a acestui semn. Cu toate ca abunda tot felul fe teorii legate de iad, satana, 666, s.a.m.d, simt din adancul sufletului ca acest simbol are o alta semnificatie.

In urma cu aproximativ 7-8 ani, mama unui prieten foarte bun, mi-a activat (desfundat) canalele bioenergetice, moment in care, am inceput/incercat (mai mult in joaca) sa alin anumite dureri, fizice, ale cunoscutilor, sau personale. In foarte multe din cazuri merge, dar exista si exceptii desigur si exceptii.

Recent, de aproximativ o luna, incerc sa imi vad aura, care are o culoare purpurie-spre galben sau alb, nu o disting inca foarte bine, cert este ca meditez cat pot de des. Doua persoane mi-au spus ca am o influenta si o putere foarte mare, iar ochii (culoarea albastru spre gri, foarte bine conturati), spun foarte multe despre fiecare persoana in parte.

Ca sa nu te obosesc cu micile mele prostioare, eu inainte de toate sunt foarte curios de acest semn care mi-a aparut mie. Tin sa precizez ca, la varsta de 15 ani, mi-a aparut o cicatricie pe umarul drept (pe spate, aproape de omoplat), reprezenta o cruce perfecta. Nu m-am zgariat sau lovit in zona respectiva niciodata, iar dupa o perioada a disparut, nu prea am luat in seama toate astea.

Multumesc anticipat pentru bunavointa de a citi macar aceste randuri.

O zi minunata iti doresc.

Bogdan

37. Regenbogenherz - Iunie 5, 2016

Buna seara. De aproape un an vad particule stralucitoare care se misca jucause pretutindeni, imi dau o stare minunata, pentru mine sunt „Hrana pentru suflet „. In afara de ele vad in stanga si in dreapta mea siluete albe ce se ” leagana ” parca in aer. Pentru mine sunt tovarasi ce ma iubesc neconditionat. Si pe langa toate acestea, vad mereu un glob de lumina colorat ce se misca de unul singur in jurul meu, uneori aruncand cu diferite culori in aer, ca si cum s-ar autodestinde in aer, aceasta „minunatie” am denumit-o Frumusete:) . Stiu ca suna a fantezie, insa pentru mine asta este o dovada ca Dumnezeu chiar este pretutindeni si ca aici si acum este Paradisul. Referitor la aura , vad aura oamenilor daca ma uit concentrata la ei, iar cand inchid ochii vad culori in jurul lor ( am gandesc ca tot la aura sunt referitoare) , mai sunt si altele insa ma opresc aici. Initial ma gandeam ca nu e ceva in regula cu mine, insa cu timpul m-am linistit, stiu ca sunt psihic perfect sanatoasa. Dumneavoastra ce parere aveti despre toate acestea? Multumesc anticipat pentru raspuns.

MARIA NANU - August 1, 2016

Buna ziua,
Abia acum am reusit sa fac rost de calculator bun prin care va pot raspunde. Nu am intrat pe blog de foarte mult timp.
Va rog sa-mi spuneti in urma carui eveniment din viata dvs. au fost declansate aceste trairi? In urma lui, ori a-ti facut o pregatire pentru a va dezvolta aceste abilitati pentru care aveti deschidere nativa, acum poate a-ti reusit sa le constientizati.

Qa Andrei - August 6, 2016

Salutare vreau sa va spun ca eu nu sunt deloc sigur daca pot vedea sau nu aura umana…De cand sunt mic inafara de activitatea mea de zi cu zi imi apare in minte un fel de univers de culori si de fiecare data cand se intampla ceva nou(ciudat) imi apare in minte o batalie de culori…La care pentru mine rosu de cele mai multe ori inseamna bine,albastru rau iar galben depinde de circumstante…Nu stiu ce vrea sa insemne asta!Ori este decat o imaginatie ori imi arata realitatea…Numai ca decand am implinit 15 ani mi sa blocat acest univers la culoarea rosie si rar mai vad o mica modificare in acest univers rosu…Asta inseamna ca imi pierd abilitatea acestui simt sau nici nu am avut asa ceva?Ma puteti ajuta?

MARIA NANU - August 8, 2016

Buna ziua,
In general abilitatile de acest gen se diminueaza odata cu inaintarea in varsta si pot chiar sa dispara total.Nu pot sa va spun daca aceasta abilitate a fost reala ori nu.Raspunsul il detineti doar dvs.

38. Qa Andrei - August 9, 2016

La aceste culori prezentate mai devreme cred ca au fost reale…Fiindca parca simteam cand urma ceva rau sau bun…Aceste 3 culori imi aratau defapt daca oamenii sunt buni sau rai in ziua respectiva si alte zile…Si m-am lamurit singru ca am PIERDUT ACEASTA ABILITATE…NU CRED CA O MAI AM SI IMI PARE FOARTE RAU…Cum as putea acum sa imi mai vad aura din nou in acest fel sau altul?Ca sa stiu ce pot face…

MARIA NANU - August 16, 2016

Este foarte greu ca sa reactivezi aceasta abilitate. Pot fi multiple cauze ce au dus la determinarea pierderii capacitatii de a vedea aura.
– Pe tine nu te-a mai interesat.
– O persoana sau mai multe ti-au scazut increderea in tine.
– Pur si simplu nu ai nevoie de ea poti singur sa ajungi la concluzii.
Eventual abordeaza o persoana care are aceleasi aptitudini si impreuna reactivati abilitatea.
Eu nu am aceasta abilitate m-a interesat pur stiintific, ce procese se produc.

39. Qa Andrei - August 17, 2016

Eu am pierdut acum 2 ani in urma aceasta abilitate.Ma gandesc ca poate ar mai fi macar vreo sansa sa recopar ce am pierdut.Eu am acum 17 ani si aceasta abilitate am pierdut-o la 15 ani.
Atunci aura ma anunta ca sunt in situatie foarte REA fiind de culoare ALBASTU INCHIS dupa care a aparut ROSU si acolo SA BLOCAT AURA.Ma puteti ajuta?Ca persoane cu care sa vorbesc despre acest lucru NU GASESC!

Qa Andrei - August 17, 2016

Am uitat sa zic ca inainte de A ramane aceasta aura ROSIE a fost mai intai ALBASTRA cum am zis mai devreme apoi GALBEN cu tenta ROSIE dupa care ROSU predomina de atunci si pana in zilele astea…De atunci am ramas blocat si in realitate gandind numai la trecut si tata este suparat pe mine ca nu mai progresez deloc in viata de zi cu zi! Acest fenomen cu aura o aveam decand eram foarte mic si pana la 15 ani care ii implineam in primavara.Oare cum as putea sa recopar acest simt?Fiindca ma intereseaza si Acum dar Nu asta a dus la disparitie si ceva ce Nu cunosc.

MARIA NANU - August 19, 2016

Concentreazate mai bine, antreneaza printr-o atentie marita si focalizeaza mai mult timp.Poate ai nevoie de o perioada mai mare pana ce intri in ceasta abilitate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: